За трета поредна година „Десант на книгата“ превръща Русе в център на съвременната литература

За трета поредна година „Десант на книгата“ превръща Русе в център на съвременната литература

Над двадесет български писатели, издателства и литературни клубове от цялата страна превърнаха Русе в център на съвременната литература.

Събитието бе открито сега, като ще продължи на 23 и 24 септември на алеята пред хотел „Дунав“ и се организира от Клуб „Мечтание“ с подкрепата на Община Русе и Дарик радио. Кметът на Община Русе Пенчо Милков, заместниците му Златомира Стефанова и Енчо Енчев участваха в откриването и посетиха щандовете на изложителите, като закупиха книги.

„Десант на книгата“ представя издатели, автори, илюстратори и още много творци, които пазят българското наследство и допринасят за развитието на книжнината.

В събота, 23 септември, на фокус ще бъде по-сериозната литература, както и запознаване на публиката с новите заглавия за 2023 година.

23 и 24 септември са запазени и за детската аудитория. Изложението ще представи на малките читатели интересни книжки, лично представени от своите автори. Организаторите замислят и през двата почивни дни арт пространства – работилници с различни литературни занимания, работа с художници приложници и гости.

Входът е свободен и всеки посетител ще има възможност да закупи своята любима книга или да открие ново литературно съкровище.

Пълната програма ще откриете тук.

Сподели: