RuseInfo участва в кулинарното състезание за непрофесионалисти „На върха на ножа“

За четвърта поредна година ще се проведе кулинарното състезание „На върха на ножа“

За четвърта поредна година в Русе ще се проведе кулинарното състезание за непрофесионалисти „На върха на ножа“. На 1 декември, от 12:00 часа, в ресторанта на хотел „Дунав Плаза“ ще си дадат среща участниците, за да премерят своите творчески умения. Ще бъдат приготвяни ястия от регионалната кухня, с акцент върху старите местни рецепти. Участие ще вземат 6 отбора като във всеки отбор ще си партнират по един ученик от гимназията по туризъм със собственик на заведение за хранене в Русе.

Камери, разположени в кухнята на ресторанта, ще следят протичането на състезанието, така че гостите на събитието да могат да наблюдават надпреварата в реално време. Награждаването на победителите ще се състои в 17:30 часа същият ден.

Организатори на кулинарното състезание са Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“, Клуб на професионалните готвачи, хотел „Дунав Плаза“, със съдействието на Съюз на хотелиерите и ресторантьорите –Русе и Община Русе. Състезанието е пример на успешно публично-частно партньорство и само част от серията събития, подкрепяни от местната администрация за насърчаване развитието на регионален кулинарен туристически продукт.

сн. Архив

Сподели: