За чeтвърта година в Русе се проведе единствената по рода си детска футзал фиеста

За чeтвърта година в Русе се проведе единствената по рода си детска футзал фиеста

За чeтвърта година в Русе се проведе единствената по рода си детска футзал фиеста. Турнирът под егидата на Община Русе се организира от Футболен клуб Русе с подкрепата на Българския футболен съюз. Той е единствен в тази разновидност на футбола. 90 деца се стремяха към победата в турнира в зала „Арена Русе“ с добра футболна техника, много емоция и, разбира се, забавления. На терена излязоха тимовете на ОУ Отец Паисий – Русе, ОУ Братя Миладинови, ОУ Никола Обретенов, ОУ Христо Ботев – Щръклево, СУ Йордан Йовков, СУПНЕ, СУЕЕ, ОУ Тома Кърджиев и ОУ Иван Вазов.

„Този вид турнири са нужни на децата. Необходимо е провеждането на поне един поне веднъж на 3 месеца и то в цяла България. Футзалът спомага за развитието на малките футболисти. Днес се видя как по – голямата част от децата в училищните отбори се занимават с футбол. Пролича си от изпълненията, който направиха или се стараеха да сътворят. Футзалът развива всяко дете технически, координационно, а също тактически и физически“, коментира организаторът на събитието и благодетел на ФК „Русе“ Калоян Георгиев.

Той благодари на децата, които бяха главният герой в турнира, както и на техните ръководители, които бяха отново на линия. Всяко едно дете днес получи златен медал за своето участие. Имаше и задължителна почерпка преди награждаването.

Огромна благодарност изказа г-н Георгиев на Община Русе, под чиято егида се проведе събитието, на Българския футболен съюз за оказаната помощ за провеждането и на зала „Арена Русе“ – домакин в лицето на Любомир Христов за прекрасните условия. „Спортът е най – добрият начин децата да порастнат“. Това бе надсловът на техните грамоти, с които бяха удостоени за помощта.

Бе избран и отбор на турнира, подпечатан с грамоти – по една дете от всеки отбор, дало максимума от себе си в турнира. Първото място в оспорваната надпревара за купата зае ОУ „Отец Паисий“ – Русе.

Призовите награди бяха връчени на децата от Димитър Недев – заместник – кмет, Любомир Христов – управител на зала „Арена Русе“, Мартин Недков – национален състезател по футзал, капитан и водач на мъжкия отбор по футзал на Футболен клуб Русе, който вече пет години представя нашият град в държаното първенство на България.

До месец март 2023 година обещаваме да бъде още по – интересно, каза в заключение г-н Георгиев.

Сподели: