главен инспектор в Дирекция „Инспекция по труда“ – Русе Георги Георгиев

За 2 трудови злополуки през септември съобщи ДИТ – Русе

За 2 трудови злополуки през септември съобщи днес главният експерт в дирекция „Инспекция по труда“ – Русе Георги Георгиев.

Едната е с пострадал водач на високоповдигач при маневра на заден ход на мотокар във фирма. Кракът му е бил натъртен, показва прегледът в болница.
Работник се е натъртил при падане от багер по време на миене.

През отминалия месец август са станали общо 6. Няма трудова злополука с летален изход или сериозни трайни увреждания.

При отваряне на метален контейнер вратата е напъната с железен предмет, отваря се рязко, блъска работник и той е откаран в болница. В резултат е настъпила временна неработоспособност.

Работник е откаран в болница, след като щепселът гръмва в ръката му в автобус при опит за зареждане на таблета, с който се отчитат билетите. За щастие, само ръката му е опушена.

Общ работник е пострадал при чистене на вана с разредена натриева основа. Той се е напръскал и не се е почистил въпреки инструкциите. Той е получил изгаряния по тялото и е настанен в болница.
Проверката по изясняване на причините обаче не е приключила.

В РУ – Бяла изясняват сигнал за трудова злополука, станала в сервиз в с. Ценово. Сигнал за инцидента е постъпил на тел. 112 вчера около 11 часа на 31 юли. Съобщено било, че работник е пострадал, докато поставя улук на покрива на хале. Монтажът е извършван от общо 3 лица. Единият вероятно допрял улука до преминаващите в близост проводници, част от електроразпределителната мрежа с напрежение 20 киловолта и вследствие на токовия удар паднал от алуминиева стълба, от височина около 4 метра. Пострадалият работник е откаран в УМБАЛ „Канев“- Русе с фрактури на череп, шийни прешлени, челюст. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ – Бяла, извършен е оглед и е образувано досъдебно производство за изясняване на случая.

При рязане на дребни детайли за чекмеджета на шкафчета във фирма за производство на мебели за баня се отклонява вниманието на работник. Пръстите му попадат в работното поле на машината. Режещият инструмент засяга показалеца и следния пръст на лявата ръка. Оказана му е помощ и те са зашити.

При монтаж на външно тяло на климатик работник пада от стълбата и има счупен крайник.

Сподели:

Още новини от деня