съдебна палата русе

За 26 ноември е отложено делото срещу двама, обвинени в убийството на таксиметров шофьор в Николово

Преди близо 2 години Окръжна прокуратура – Русе повдигна обвинения на двама 17-годишни тогава младежи за извършен грабеж, придружен с убийство. В резултат на проведените активни действия по разследването са установени и задържани две лица за смъртта на таксиметровия шофьор от ранните часове на 14.03.2017 г. в село Николово, обл. Русе.

Прокуратурата е повдигнала обвинения срещу Н. В. и Д. Ц. от гр. Русе за грабеж на мъжко портмоне, с намиращите се в него документи, парична сума в размер на 60 лева и лек автомобил “Шкода Фабиа“, на обща стойност около 5100 лева от пострадалия В. М. С. – на 60г. от гр. Русе, като грабежа е придружен с убийство.

Двамата извършители са били ученици в Русе. По време на задържането им са направили признание и са съдействали на полицейските служители за разкриване на престъплението.

Делото продължи тази сутрин в Окръжен съд – Русе. То обаче бе отложено за 26 ноември, тъй като трябва да се спази седмодневния срок за предоставяне на резултатите от експертиза на страните. Тя бе поискана, за да се установи дали един от свидетелите по делото е психически здрав и показанията му могат да се приемат по делото.

Сподели: