Звездата на русенския клуб "Юнак-Локомотив" и на българската борба Биляна Дудова беше определена от федерацията по борба за състезател номер 2 на годината

Звездата на русенския клуб „Юнак-Локомотив“ и на българската борба Биляна Дудова беше определена от федерацията по борба за състезател номер 2 на годината

Звездата на русенския клуб „Юнак-Локомотив“ и на българската борба Биляна Дудова беше определена от федерацията по борба за състезател номер 2 на годината. Тържеството с награждаването на Топ 10 в листата на родната централа се проведе в комплекс „Диана“.

Биляна приключи сезона с вицесветовна титла за жени и два европейски златна медала – при жените и състезателките до 23 години.

Първото място бе отредено за световната и европейска шампионка Тайбе Юсеин. Третата позиция бе за носителя на сребърно отличие от световното първенство при класиците Кирил Милов.
Място в десетката намериха още Юлияна Янева, Захари Зашев, Едмонд Назарян, София Георгиева, Даниел Александров, Мими Христова и Айк Мнацканян.

Едмонд, син на старши треньора на националния отбор за класическия стил Армен Назарян, получи специалния приз „За пробив в световния спорт“.

Петър Касабов, старши наставник на националния отбор за жени, заслужено стана треньор на годината. За негов първи подгласник бе определен Армен Назарян.

Наградата за международен принос отиде в женския тим на „Левски“. Отборът, отличен в класическия стил, бе „Рилски спортист“, а в свободния – „Димитровград“.

„Тази година бе по-успешна от предишната. Спечелихме 22 медала от световни и европейски първенства, както и отличие от Младежките олимпийски игри. Горд съм с труда на всички състезатели. Дано следващият сезон да е още по-добър“, заяви на тържеството председателят на федерацията по борба Христо Маринов.

Сподели: