Здравният медиатор посети Ново село

Здравните медиатори извършиха обход в кв. „Селеметя“, като консултираха 23  родители

Здравните медиатори извършиха обход в кв. „Селеметя“, като консултираха 23  родители по отношение извършване на профилактични медицински прегледи на децата им, за значението на задължителни имунизации и реимунизации, съгласно задължителния имунизационен календар на Република България. Извършен е обход в кв. „Възраждане“ и в кв. „Цветница“, като са посетени 7 многодетни домакинства. Същите са консултирани за методи на предотвратяване от нежелана бременност, за условията и реда на записване в първи клас.

Здравните медиатори взеха участие в онлайн среща с акушер гинеколога проф. Иван Костов и акушер гинеколога проф. Боряна Слънчева, педиатър и неонатолог от болница СБАЛАГ „Майчин дом“ – София на тема „COVID – 19 и ваксините при бебета и деца“.

Здравните медиатори участваха в среща с д-р Елена Дачева – управител на Центъра по дентална медицина 1 – Русе, като обсъдиха безплатните профилактични прегледи на децата и Национална програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18 – годишна възраст.

Това става ясно от отчета на кмета на Община Русе Пенчо Милков по отношение на ресор „Хуманитарни дейности“ през отминаващата седмица.

Сподели: