"Зелените посланици" събраха значително количество отпадъци днес

Зелените посланици на Русе ще чистят парк „Приста“ тази неделя. Община Русе подпомага акцията, като организира сметоизвозването

На 4 юли русенци организират почистване на терените на любимия на всички Западен парк „Приста“.

Членове на неправителствените организации „Градоред“, „Ruse go“ и Фондация „Въздигане“ се обединиха под името „Зелени посланици“, за да докажат на своите съграждани, че промяната е въпрос на личен избор и общи усилия. Едноименната страница е създадена преди 2 години във фейсбук с идеята да подтикне русенци да живеят природосъобразно.

Доброволците са убедени, че примерът им ще бъде заразителен и желанието им е подобни акции да не бъдат изключение, а да се превърнат в традиция за гражданите, които искат да бъдат активни.

Почистването на западен парк „Приста“ ще се случи в неделя сутрин със сборен пункт в 7 ч. сутринта на отбивката към хижа „Приста“ в посока София. Желаещите да се включат трябва да носят ръкавици и чували, по възможност такива за строителни отпадъци, поради характера на замърсяванията в района.

Община Русе застава зад настоящата и бъдещите мисии на „зелените посланици“. В неделя от местната управа ще бъдат осигурени съдове за отпадъци, които ще се извозят до регионалното депо веднага след почистването.

Сподели: