Зеленко пристига да инспектира най-новата инициатива на „Оргахим“ в Русе

Зеленко пристига да инспектира най-новата инициатива на „Оргахим“ в Русе

До дни едно от централните места в Русе ще стане красива композиция с изображение в цвят „Органик“. Паната по протежение на „Ген. Скобелев“, които от години загрозяват булеварда до кръстовището с ул. „Борисова“, ще бъдат преобразени, с помощта на фондация „Вижънъри“ и „Оргахим“.  От няколко дни визуални артисти работят върху стенописа, който ще украси съоръжението в Цвета на 2019-та година. „Органик“ е нюанс на зеленото и ще отправи послание за живот близо до природата и опазване на застрашените видове цветя в България.

„Искаме да подарим красота на русенци. Правим го непрекъснато в най-различни сгради и съоръжения, които обновяваме. Но в този обект искаме да отправим общо послание да пазим и да се грижим за средата, в която живеем. Не знам дали с красотата ще спасим света, но можем да насочим вниманието към българската природа с красотата, която създаваме и вплитаме органично в улиците на града ни“, каза маркетинг мениджърът на „Оргахим“ Eмил Кунчев.

Обновяването на съоръжението от пана започна този уикенд. Градските творци съчетават две художествени форми – реализъм и абстракция, които едновременно си контрастират и се допълват в композицията. Върху фон в „Органик“ зелено ясно изпъкват лилавите нюанси, подчертани от геометрични фигури. „Растенията, които са водещ акцент в художествената намеса, са видове от Червената книга на България. Избрахме точно тях, за да напомним на жителите на Русе красотата на защитените видове, чрез достъпно изкуство в градска среда“, споделят от „Вижънъри“ – организатор на проекта. Абстракциите във фона препращат отново към природата – кръглите форми и раздвижени линии интерпретират взаимодействията между различните цветя, като позволяват на естествената растителност да се съчетае хармонично с останалите елементи в цялостна композиция.

Очаква се паното да бъде завършено до края на седмицата, а за инспекция на процеса по преобразяване, в Русе директно от bTV, ще пристигне Зеленко Зеленков от инициативата „Да почистим България заедно“. Очаквайте скоро допълнителна информация и новини по проекта.

Повече за „Оргахим“ ще научите тук

Сподели:

Още новини от деня