златан ванев

Златан Ванев: Ако не бяха стартирани действия по отстраняването на отпадъците от реката, можеше да има сериозни последици, особено в частта на „Гагаля“

Време за прочитане: 2 мин.

По повод различните недоволства и критики във връзка с почистването на река Сараджийска, искам да отбележа, че Кметство Николово не е възложител по обществената поръчка, коментира днес Златан Ванев – кмет на Николово. Той изрази своите огромни благодарности към Община Русе – възложител на обществената поръчка, за съдействието и възможността, която предоставиха на селото – да бъде почистена реката. Изпълнителят се избира по реда на Закона за обществените поръчки и по процедурата, предвидена в същия закон. Ако не бяха стартирани действия по отстраняването на отпадъците от реката, можеше да има сериозни последици, особено в частта на „Гагаля“. Почистването беше наложително и неотложно, категоричен е кметът.

Бездомните кучета в селото са проблем, който винаги е съществувал. Някои неща няма как да бъдат решени по волята на един човек, в случая – Кмета. Многократно съм сигнализирал приюта за безстопанствени животни, който често е препълнен. Днес те се отзоваха на молбата ми и прибраха няколко кучета, но не всеки път това може да се случи своевременно. Надявам се да проявите разбиране, отбеляза той.

В село Николово много скоро ще бъде изградена модерна стрийт фитнес площадка, за която са ме молили много деца и възрастни, добави Ванев.

Уличната мрежа също следва да бъде подобрена през месец юли, когато ще бъде обявена обществена поръчка за асфалтиране. Няма как да бъдат направени всички улици едновременно, средствата не стигат. Поради това, моля всички да бъдат търпеливи, призова той.

Правим всичко по силите си за благоприятни условия на живот, които да отговарят на едно европейско село. С ресурсите, които имаме – финансови средства и работна ръка, това е адски трудно, коментира Ванев.

Отдаден съм на идеята да осигурявам необходимото, да надграждам върху наличното и да създавам нови и модерни неща! Благодаря за вниманието! Дано няма засегнати, обидени и пренебрегнати хора! И отново апелирам – бъдете търпеливи, разбиращи и толерантни!

Сподели:

Още новини от деня