Златан Златанов: Ние се борим за освобождение на България от колониалния и статут

Златан Златанов: Ние се борим за освобождение на България от колониалния и статут

Адвокат Златан Златанов е водач на листата от кандидати за народни представители на ПП „Възраждане“ в 19-и МИР – Русе. Ето какво сподели днес той.

– Г-н Златанов, какви са Вашите наблюдения за отминаващата предизборна кампания?

– Приключва една нелека кампания, в която установяваме по безспорен начин, че се постигна една точка на обръщане на дълбочинно – психологическите процеси в колективното съзнание на нашия народ по отношение еманципирането му от външните евро – атлантически фактори, които доведоха до гибелното положение, в което се намира в последните 32 години. Приключва една кампания, в която българският народ осъзнава своята историческа роля и място във време и пространство като народ, който е двигател на световната история, цивилизация и народ, който е създател на държави. Народът е решил отново да поеме бъдещето в своите ръце, прерязвайки всякакви опити на глобалния неоколониализъм да ни третира като „бели“ негри!

– Какво ще направи „Възраждане“ в новото Народно събрание?

– Ние се борим за освобождение на България от колониалния и статут във всяко едно отношение – финансово, независимост от МВФ и Световната банка, независимост от т. нар. Европейски съюз, който не е европейски, а е плутократичен, в услуга на глобалната олигархична върхушка, която желае да се унищожат националните държави и християнството. В този смисъл ще бъдат нашите действия да реабилитираме българската държавност.

По отношение на Русе. Той е един стратегически център, който е вратата не само към Европа, но и трансмисия между Изтока и Запада, като от това нещо може само да спечели. Положението, в което попадна нашият град безусловно е функция на геополитическите процеси, независещи на този етап от нас, а именно – войната в Косово, която беше разпалена с цел да се спре германо – руската конвергенция, а същата война се води в момента и в Украйна с цел да се спре същата германо – руска конвергенция и формирането на един евразийски блок, от който ще печелят народите, които живеят на територията на Европа и Азия, а не онези, които живеят отвъд Голямата вода и които емитират хартийки без никаква стойност и ги обезпечават с ресурсите на народите, които вкарват в конфликти, от които печелят те самите.

– А в Русенска област?

– В Русенска област трябва да се спре процесът на деинституционализация на града! Беше ни отнет апелативния съд. Тази сграда е на три етажа /показва сградата на Съдебната палата/. Тя е построена за апелативен, окръжен и мирови съд. В Царство България е имало три апелативни съдилища – Пловдив, Русе и София.

Басейнова дирекция не може да бъде в Плевен. Това е абсурд!

Най – важното нещо е да възвърнем руското консулство тук. Евентуално да се отворят и други консулски служби, не само руски, защото Русе е международен град, точка, с която се допираме до външния свят и излиза българската култура навън. Той трябва да има своето представителство. До 9 септември 1944 година в Русе е имало 17 консулски служби.

– Какво ще направи „Възраждане“ в икономиката?

– Факт е процесът на феодализация в нашия град! Капиталът се окрупнява и то само в едни ръце повече от 30 години. Забелязваме, че в града ни няма средна класа. Затова „Възраждане“ ще прокарва политика на протекционизъм, предоговаряне на квоти, задължаване на големите чужди вериги да купуват българска продукция, както е в Румъния. Когато преминеш моста виждаш, че няма пустеещи земи и всичко е една китна градина за разлика от нас, където сеем само технически култури, които се изнасят и в замяна на това се внасят лошокачествени фуражни смески, с които се изхранваме.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели: