Златен и сребърен медал за ПМГ „Баба Тонка”-Русе на международен конкурс в Москва

Време за прочитане: < 1 мин.

Със златен е сребърен медал се завърнаха възпитаници на ПМГ „Баба Тонка”-Русе от престижния Дванадесети международен конкурс “Математика и проектиране”. Той се проведе от 28 април до 3 май в Москва. В заключителния етап на конкурса бяха допуснати и участваха две ученички от ПМГ „Баба Тонка” – Моника Великова от 10 „г” клас и Селин Шемсиева от 11 „д” клас. В условията на много сериозна конкуренция, те се представиха отлично и завоюваха призови места в две от направленията на конкурса.

С проекта си „Шифърът на Леонардо”, ученичките се класираха на първо място в направление „История на математиката” и спечелиха златни медали. ВТОРО място в направление „Математика и изкуство” завоюваха с проекта си „Танцувай с мен” и бяха удостоени със сребърни медали.

Научен ръководител на учениците е Сюзан Феимова – старши учител по информатика и информационни технологии в ПМГ „Баба Тонка”-Русе.

Участието на възпитаниците на гимназията и научният им ръководител бе финансирано от Фонд „Математика на бъдещето” и фондация ЕКОНТ.

Сподели:

Още новини от деня