Златен медал за Андрей Каменов от СКБ "Дунав" - Сливо поле на втория международен турнир по свободна борба в чест на олимпийския шампион Георги Мърков

Златен медал за Андрей Каменов от СКБ „Дунав“ – Сливо поле на втория международен турнир по свободна борба в чест на олимпийския шампион Георги Мърков

На 03.05.2024 г. в гр. Пазарджик се проведе вторият международен турнир по свободна борба в чест на олимпийския шампион Георги Мърков в който участие взеха двама състезатели от СКБ „Дунав“ гр. Сливо поле.

В категория до 28 кг. (плюс 1 кг. толеранс) при родените 2017 г., тежащият едва 25 кг. Андрей Каменов завоюва златния медал след две победи още в първите секунди на срещите, в които не загуби нито една техническа точка.

В категория до 28 кг. (плюс 1 кг. толеранс) при родените 2015 г. Самуил Иванов (който е роден 2016 г., но премери сили с батковците), започна блестящо с бърза победа на старта, но това, че се бори с по – големи и по – опитни състезатели от него си оказа влияние и загуби втората схватка, като остави много добри впечатления у нас, тръгвайки си от турнира с безценен опит и заявки за бъдещи победи на тепиха.

Двете момчета Андрей и Самуил бяха подкрепени от техните съотборници Ивайло и Божидара.

Сподели: