Златко Ангелов представя "Хотелът на спомените" в "Хеликон" - Русе

Златко Ангелов представя „Хотелът на спомените“ в „Хеликон“ – Русе

Златко Ангелов представя "Хотелът на спомените" в "Хеликон" - Русе

Книжарница „Хеликон“ – Русе е домакин на представянето на книгата на Златко Ангелов – „Хотелът на спомените“, на 25 март, от 18.00 часа на ул.“Александровска“50.

„Хотелът на спомените“ от Златко Ангелов е психологически роман, съставен от спомени, записани в реалното време на романа.

Семейната сага е описана в първо лице, но не като глас на автора, а на самите характери, с езика на образовани хора.

В този автобиографичен роман, създаден с географска и хронологична автентичност в стила на Елена Феранте и Карл Уве Кнаусгор, измислената и реално преживяна история се сливат, без явни препратки към живота на автора.

В целия текст е втъкана психологическата идея, че човешката душа е идентична с емоционалната памет, която в течение на живота се променя, пречиства от дребното и обогатява непрекъснато и неизбежно. В този смисъл ничия морална биография не е окончателна, докато не настъпи смъртта. Характерите в романа разказват събитията от и чрез паметта си, като дават предимство на спомена за емоциите си пред спомена за обстановката, където са се случили, и обстоятелствата, които са ги предизвикали.
Времето в романа е нещо повече от измерение, то е действащо лице.

https://m.helikon.bg/221695-%D0%A5%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BB%D1%8A%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%81%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5.html

Сподели:

Още новини от деня