Значението на правното образование бе дискутирано в Русе

Значението на правното образование бе дискутирано в Русе

Заместник областните управители на област Русе г-н Свилен Иванов и г-н Валентин Колев участваха в среща с експертна група от Националната агенция за оценяване и акредитация във връзка с предстоящата програмна акредитация на специалност „Право“ в Юридическия факултет на Русенския университет.
Те изтъкнаха, че РУ „Ангел Кънчев“ подготвя отлични специалисти в областта на правото, които са изключително ценени в публичния сектор и бизнеса. Беше посочено и, че 100% от местата за юристи в Областна администрация Русе са заети от възпитаници именно на Юридическия факултет в нашия град, а в Община Русе 90% от юристите също са получили своето образование в Русенския университет.

Заместник областните управители подчертаха и, че Русе е регионален образователен център и неговото значение се подсилва от това, че множество ученици от други населени места избират именно тук да продължат своето образование, а поради социални причини не малко русенци също правят същия избор. Акцент беше поставен и върху това, че даваните знания тук са на едно много високо ниво и по нищо не отстъпват на придобитите в други учебни заведения както в страната, така и в Европа.

На срещата присъстваха още заместник-кметът по комунални дейности в Община Русе г-жа Наталия Кръстева, окръжният прокурор г-н Георги Георгиев, районният прокурор на Районната прокуратура г-жа Яна Илиева, председателят на Административен съд г-н Диан Василев, директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Теодор Атанасов, началникът на Първо РПУ главен инспектор Пламен Първанов, председателят на Адвокатска колегия в града г-н Людмил Павлов и други представители на институции от региона.

Всички се обединиха около становището, че значението на Юридическия факултет е сериозно както за развитието на Русе и региона, така и за по-голямата част от Северна България.

Сподели: