Значително количество наркотици е задържано в Беленско

Значително количество наркотици е задържано в Беленско

Поредната специализирана полицейска операция, насочена срещу разпространението и употребата на наркотични вещества, бе реализирана от служители на ОДМВР – Русе, в рамките на няколко дни.

В хода на извършените действия на 9 ноември в землището на с. Кривина, в земеделска нива в местността „Бабин кладенец“, полицаи от РУ – Бяла са установили разположени найлони с различни размери и дървени плоскости, върху които е била поставена разстлана зеленикава тревна маса. В близост до нивата е имало паркиран товарен автомобил „Форд Транзит“ с великотърновска регистрация, с който мъж се е опитал да избяга. Когато е видял полицаите той се е качил в превозното средство и потеглил към съседната нива, но е бил задържан от служителите на реда. Установена е самоличността му, 30-годишен мъж от гр. Свищов. При последвал оглед на място, освен найлоните и разположените върху тях растения, са открити и празни съдове с различна вместимост. Извършените полеви наркотестове на произволно взети растения, от разположените върху найлоните, са дали положителна реакция за марихуана.

Предприети и реализирани са още поредица от опаративно-издирвателни мероприятия и процесуално-следствени действия от страна на полицията, при които са извършени претърсвания на адреси в гр. Свищов и в с. Кривина, където са открити още количества зелена тревна маса в полиетиленови пликове, както и изсушена тревна маса, също реагиращи на марихуана. Общото количество на иззетите наркотици е около 18 килограма.
По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ – Бяла. 30-годишният мъж е задържан с прокурорско постановление за 72 часа.

Работата по разследването продължава, като се изяснява съпричастността и на други лица към престъпната дейност.

Сподели:

Още новини от деня