Близо 100 автомобила участват в тазгодишното издание на ретро рали Русе 2019 + ВИДЕО

Иван Александров с MG спечели наградата на кмета на Община Русе на Ретро парада

Десетки награди получиха участниците в традиционния пети русенски Парад на ретро автомобили и мотоциклети. Наградата на Кмета на Община Русе грабна Иван Александров от град Велико Търново за своето MG от 1959 година. Наградата беше връчена от заместник-кмета по eвропейско развитие д-р Страхил Карапчански.

Награда на Фондация „Русе –град на свободния дух” отиде при председателя на Старозагорския автомобилен клуб Ретро – Тоньо Желязков с Opel GT от 1969 година. Авто-мото клуб „РУСЧУКЪ” връчи своята награда на Даниел Петров от Русе с Рено Alpin от 1971 година. Големи награди бяха връчени и от името на фирмите, подкрепящи събитието. Сърцата на публиката спечели BMW 200CS от 1966 година отново от Велико Търново. Бяха раздадени още специални награди и награди за отлично представяне и всеки получи по нещо за спомен от събитието.

В тазгодишното пето издание имаше рекорден брой участници, над 100 автомобили и мотоциклети от редица български градове, сред които Бургас, Стара Загора, Сливен, Велико Търново, Варна, София, Хасково, Силистра, Свищов, Разград, Кубрат, Плевен, Ботевград, Попово, както и 15 коли от Румъния. Ретро возилата бяха създадени в периода между 1920 – 1989 година от почти всички по-известни марки, като значителна част от тях идват за първи път в Русе.

Събитието беше открито от Елена Минкова, изпълнителен директор на Фондация „Русе – град на свободния дух“ и Председател на Авто-мото клуб „Русчукъ“.

По време на тазгодишния Парад на ретро автомобили и мотоциклети в Русе беше представена постерна изложба и модно ревю на тема „Модата през годините в Русе“. Изложбата представи хронологично промените в облеклото на русенци в периода 1920 до 1989 г. Проучването беше направено от ученици от Професионалната гимназия по облекло „Недка Ив. Лазарова“, които сами конструираха и изработиха моделите. Дефилето пренесе публиката в миналото на града и събра овации. Инициативата е етап от проекта „Истории по действителни случаи“, който се реализира от ПГО „Недка Ив. Лазарова“ по програма „Знание и растеж“, осъществявана от Фондация „Русе-град на свободния дух“, с подкрепата на Фондация „Еконт“.

За доброто настроение на участниците и гостите се погрижиха ДУО BEATIFUL FLOWERS и русенската група „Апропо“. Водещ на проявата беше актрисата Ралица Константинова.

Парадът на ретро автомобили и мотоциклети в Русе се реализира по инициатива на Фондация „Русе – град на свободния дух“ и Авто-мото клуб „РУСЧУКЪ“, с подкрепата на фирма „Ас Строй“, застрахователна компания „Булстрад“, „Ауто хит“, „ВИТТЕ Аутомотив България“, Винарски комплекс „Седем поколения“, хипермаркети „Кауфланд“, Рекламна къща „Братя Пасеви“, Lowlanders MC Русе и Дунавски братя МС, ОП „Русе арт”, СЗ „КООРС”, ОП „Комунални дейности”, „Пътна полиция“ към ОДМВР – Русе.

Близо 100 автомобила участват в тазгодишното издание на ретро рали Русе 2019 + ВИДЕО
Сподели:

Още новини от деня