Служителите на площадката за сортиране на отпадъци в Русе ремонтираха оградата и почистиха района

Служителите на площадката за сортиране на отпадъци в Русе ремонтираха оградата и почистиха района

Иван Белчев благодари на служителите на площадката за сортиране на отпадъци в Русе, че ремонтираха оградата и почистиха района. Така се ограничава разнасянето на боклуци при силен вятър от тяхната площадка към улицата. В следващите седмици ще извършат и още дейности по обезопасяването на терена.

Днес отидох лично да им благодаря и г-н Лисичков, управител на фирма УНИТРЕЙД-БГ-М, която стопанисва площадката, ми показа процеса по рециклиране, добави Белчев.

Боклукът от всички жълти контейнери в Русе преминава през ръцете на 10-тина служители, които сортират пластмасови шишета, найлони и метални кенчета.

Запознах се с всички тях и разбрах колко отговорна за обществото дейност вършат. Важно е ние да си хвърляме боклука на правилното място и така да помогнем за рециклирането на отпадъците. Вярвам, че това е начина за решаването на проблемите в Русе – от гражданската активност с посочването на проблемите през отговорната и бърза реакция на фирмата. Пишете ми и заедно с вас и екипа ми ще можем да решим всеки един проблем в Русе.

На снимките виждате как изглеждаше оградата преди 4 дни и как е сега; поточната линия, на която 6 служители сортираха боклуците; балите с различните видове отпадъци, коментира Иван Белчев.

Сподели: