Иван Белчев

Иван Белчев: Една малка победа, но нека да не се радваме преди да реализират исканото от нас

Аз съм част от Обществения съвет по екология към Община Русе и днес посетихме този склад за въглища. Управителят твърди, че машините за брикетиране не се използват, а в момента пространството е склад за въглища с различни размери, които се пакетират в чували и се продават, сподели бившият народен представител от коалиция „Демократична България – Обединение“ в 19-и МИР – Русе Иван Белчев. Ето и видео от посещението.

Въглищата са в 3 размера: едри, средни и фини. Проблемът идва при сухо и ветровито време, когато въглещния прах може да се вдъгне от вятъра и да достигне до близкостоящите жилищни сгради, училище, детска градина, МОЛ, ЖП гара и бизнеси, добави той.

Въглищният прах се съдържа във всяка една от купчините въглища на терена и затова при разтоварване той ще се навлажнява, а купчините с най-дребните въглища ще бъдат премахнати и ще бъдат забранени за складиране.

Една малка победа, но нека да не се радваме преди да реализират исканото от нас. Ще посетим мястото средата на март и ще проверим дали са спазили обещанието си, подчерта Иван Белчев.

Ето какво отговаря министърът на екологията Росица Карамфилова в отговор на негово питане от средата на месец януари тази година.

Сподели: