иван белчев

Иван Белчев: През май 2023 г., в качеството си на народен представител, аз лично посетих сградата и установих, че вътрешността на сградата се нуждае само от освежителен ремонт

„Обръщам се към Вас във връзка със състоянието на бившето Генерално консулство на Руската Федерация в Русе след напускането му от руските дипломати през лятото на 2022 г. През май 2023 г., в качеството си на народен представител, аз лично посетих сградата и установих, че вътрешността на сградата се нуждае само от освежителен ремонт – пребоядисване, лакиране на паркет, премахване на стари мебели . Това противоречи на съобщенията в медиите от януари 2024 г., според които сградата е във влошено състояние, с липсващи врати и избити каси на вратите и значителни щети.

Във връзка с гореспоменатото, моля за предоставяне на следната информация:

  1. Приемно-предавателен протокол, който документира състоянието на имота и оборудването на сградата към момента на напускане на руските дипломати през 2022 г., за да се установи дали щетите са в резултат на действията им или са настъпили след тяхното заминаване.
  2. Снимков материал или друга документация, отразяваща състоянието на имота в момента на заминаване на дипломатите, за сравнение с това, което аз наблюдавах по време на моята визита през май 2023 г. и което е заснето от медиите през януари 2023 г.

Получената информация ще бъде от съществено значение за изясняване на фактическото състояние на имота и премахване на всякакви съмнения относно обстоятелствата около неговото напускане от руските дипломати“, заяви днес Иван Белчев – народен представител от коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“ в 19-и МИР – Русе.

Сподели: