сдс русе

Иван Григоров: Ангажиментът на общинска администрация е да развива това летище, а не да го подари на някого

Време за прочитане: < 1 мин.

Най-големият проблем по време на управлението на кмета на Община Русе Пламен Стоилов е бил получаване разрешението летището на стане общинско, коментира по време на пресконференция г-н Иван Григоров, бивш зам. кмет по хуманитарни дейности в Община Русе, а понастоящем общински съветник от групата на СДС. Няма друго летище в България, което да е общинска собственост. В продължение на няколко години е правено всичко възможно запазването на собствеността и летището да допринася за развитието на Русе като транспортен център. Имало е много бизнес предложения от страна на Общината и какви са изискванията и към потенциалните инвеститори. По думите на г-н Григоров първо е трябвало да се изработи концепцията за летателна площадка. Тя е факт и на него могат да кацат определен вид самолети.

Поне 7 – 8 са били запитванията до Общината, но тя не е искала да продаде на някого земята без адекватен бизнес план. Дори в момента има запитвания. Никой не е идвал да го закупи, а потенциални инвеститори са идвали и оглеждали терените.

Ангажиментът на общинска администрация е да развива това летище, а не да го подари на някого, подчерта съветникът. Той не влезе в подробности относно името на конкретна фирма от Ирландия и други държави, тъй като пряко не е участвал в разговорите.

Сподели:

Още новини от деня