ruse open 2018 дебати русе победители

Иван Иванов от Русе стана втори „най-добър говорител“ в състезанието по дебати „Ruse Open 2018“

От 21 до 23 септември се проведе състезание по дебати „Ruse Open 2018“. Организатор на събитието е клуб „Дебати“ към ОМД и Общински младежки дом Русе, с подкрепата на Еконт, Адвокатска колегия Русе, „Ас стой“ ЕООД Русе и ОУ „Отец Паисий“.

В деня на откриването се проведе обучение по дебати за начинаeщи и напреднали, като основна тема беше „Начини за подобряване на ораторската реч“. След това имаше публичен дебат с участието на някои от най-добрите дебатьори в България, които изпълняваха и ролята на съдии по време на цялото състезание. Темата беше обявена на място, преди началото му.

Същинското състезание се проведе в събота и формата беше „Британски парламентарен“, което значи: четири отбора с по двама състезатели в отбор. Участниците минаха през 4 кръга, като след първите три получаваха и обратна връзка от главните съдии. Четвъртият кръг беше затворен и точно той бе решаващ за определянето на полуфиналистите. На 23 септември, рано сутринта, се проведе полуфиналът, който излъчи и безспорните финалисти. Финалът на състезанието се проведе в зала „Европа“ на Доходно здание с обявяване на финалистите, а именно:

дебати русе 2018

Награда „Победители“:

– Отбор „Огнеборците“ – Мартин Мавров от Бургас и Йордан Стаменов от София;

Награда (Оскар) „Филмар“ – Светлин Берков от София, с малка доза шега, наградата се присъжда на дебатора, който най-много се „филмирал“ по време на речта си;

В топ три на „Най-добри говорители“ се класираха:

  • 3-то място: Моника Беркова, София
  • 2-ро място: Иван Иванов, Русе
  • 1-во място: Радко Недялков, София.

дебати русе 2018

Сподели: