Иван Петков: Пречупиха ни със сервис и 6 аса след два отлични гейма, налегна ни умора

Иван Петков: Пречупиха ни със сервис и 6 аса след два отлични гейма, налегна ни умора

„Не успяхме да реагираме, когато в третия гейм ни натиснаха сериозно със сервиса. Тогава ни изневериха важни фигури, които до този момент играеха прекрасно. Може би ги налегна и умора и се получи въпросният спад. Опитахме се да променим ситуацията със смени, но не се получи.“ Това заяви селекционерът на България Иван Петков след драматичното поражение на женския ни национален отбор с 2:3 от Белгия, след като водехме 2:0.

„Няма как да не сме разочаровани, но все пак показахме доста силна игра през първите два гейма, да не кажа и в третия, но там ни направиха 6 аса, които не успяхме да компенсираме. Знаехме силните страни на Белгия на сервис. През първите два гейма и половина се справихме отлично. Но дали от умора, дали ни скова и напрежение, и се стигна до срив в нашето посрещане. От там се развали комуникацията с разпределителя. Започнаха да идват много тежки топки към него, а следствие на това да няма ефективност на атаката ни. Много трудно работим на негативно посрещнати топки“, допълни Петков.

„В началото играехме доста по-разумно в атака, но след като натежа умората, вече започнахме да вземаме и грешни решения. Явно ще ни трябва време, за да започнем да излизаме от такива ситуации. Ясно е, че сме съвсем в началото, трябва ни време за сработка, но и преди старта казах на момичетата, че първите два уикенда трябва да ги изиграем с морално волеви качества. Но и срещу Япония, и срещу Белгия имаше и моменти, в които спортният шанс също ни обърна гръб. Имаше ситуации, които можеха да завършат и в една, и в друга полза“, каза още селекционерът.

091443

„Не ни достигна сработка и характер. Бяхме доста разпиляни и на моменти липсваше подкрепа. Когато печелиш два гейма категорично, нямаш право на отпускане в третия, независимо какво се случва. Ние се отпуснахме, решихме, че ще прежалим един гейм и ще вземем четвъртия, което е абсурдно. Смятам че, не отиграхме разумно дадени ситуации, действахме доста импулсивно, което доведе до обрата“, коментира Нася Димитрова.

„Невероятен обрат. Мисля, че дори и в началото играхме по-добре от първия си мач срещу САЩ, но България беше много силна на блокада и не ни позволяваше да отбелязваме точки. Започнахме да сервираме по-добре в третия гейм, разколебахме посрещането им и изолирахме атаката им“, заяви селекционерът на Белгия Герт Ванде Брук.

„Стартирахме слабо, атмосферата не беше добра в началото, но нещо се промени в третия гейм, заиграхме като отбор, започнахме да сервираме отлично и постигнахме изключителна победа“, коментира капитанът на Белгия Илка ван де Вивер.

Сподели:

Още новини от деня