Иван Станев с коментар за 22 септември

Празникът и емоциите около него отминаха. Пак се намериха почтени хора (Ирина Стоянова и Радко Димитров) с непремерено остър език, чиито изказвания да омъчнят и натъжат много хора, приличащи на баща ми (Бог да го прости), които истински вярват в патриотизма, почитането на загиналите и националните празници, включително и зарята и поднасянето на венци, включително и от политически партии.

За съжаление както много пъти до сега се е случвало, комунистите (да ме простят честните комунисти – имам предвид безродниците, безверниците и престъпниците между тях) за пореден път и от поколението на баща ми и от моето поколение откраднаха всичко свято и се погавриха с него. Визирам, Родината, вярата в Бога, почтеността между хората, уважението към труда и какво ли не още.

Аз лично никога, дори и когато ми е било вменявано като задължение не съм обичал поднасянето на венци. Не защото не съм получил от баща си неговата силна любов към Родината и почит към загиналите, а защото никога не съм искал да ме виждат редом с тези, които са на тържеството единствено за да се покажат пред хората и за да извадят някакви твърде съмнителни и нечистоплътни облаги от това.

Ние с баща ми обикновено в онова следобедно време, когато площада пред Паметника на свободата в Русе е съвсем пуст отивахме и оставяхме цветенца за да изразим почитта си и любовта си към Родината. Това продължавам да правя и до днес, като ни най-малко това, че се считам за гражданин на света не ми пречи да изразявам научената от баща ми любов към България и уважение към тези, които са я изградили.

Не виждам никаква причина критиците на поднасянето на венци да противопоставят засаждането на дръвче и почитта пред символите на истинското (а не каракачанското, развявано от потурлии, калпаклии из площадите на Европа) Българско.

Не виждам също защо критиците на традицията да изливат безконтролна злоба като последна инстанция на истината срещу хора като баща ми, вместо да предложат градивната си енергия за осъществяване на мащабната програма на ДСБ-Русе и ДБ-Русе наречена Русенска софтуерна долина, която подкрепят много почтени и честни хора като тях, не с думите, а с делата си, сподели днес Иван Станев.

Сподели:

Още новини от деня