Иво Пазарджиев беше част от организираните през почивните дни празници на кварталите

Иво Пазарджиев беше част от организираните през почивните дни празници на кварталите

Председателят на Общинския съвет Иво Пазарджиев беше част от организираните през почивните дни в Русе празници на кварталите.

Кметът на Община Русе Пенчо Милков, заместник-кметът Златомира Стефанова, началникът на РУО – Русе и общински съветник Росица Георгиева и общинският съветник Станимир Станчев също бяха сред присъстващите официалните лица.

През 2020 година Община Русе и Фондация „Русе – град на свободния дух“ слагат начало на нещо ново и различно за нашия град, а именно инициативите „Празник на квартала“, които ще се превърнат в традиция през следващите години. Подкрепа на събитието оказват от Парти център „Веселяци“ и домакините през изминалите два дни – Народно читалище „Свети Свети Кирил и Методий – 1924“ на 10 октомври и ОУ „Никола Обретенов“ на 11 октомври.

А целта – жителите от всеки квартал на Русе да бъдат приобщени към мрежата от културни събития в града, защото културата е тази, която може да бъде символ на обединение и вдъхновение едновременно.

Началото на Празника беше поставено в кв. „Чародейка“, в двора на ОУ „Никола Обретенов“.

Присъстващите имаха възможност да се включат в различни игри и да спечелят атрактивни награди.

Забавления имаше за всички възрасти, сред които семейни игри, рисуване по асфалт, боди арт, музика и много танци. Спайдърмен беше сред една от големите изненади в програмата на организаторите, а за финал – звездата, изгряла от Русе, а вече и утвърдена певица – Дивна – поднесе голяма доза настроение сред малки и големи.

В неделния 11 октомври Празникът се премести в кв. „Средна кула“ и по-точно – в двора на читалище „Св. Св. Кирил и Методий – 1924“.

Там към програмата от предишния ден се присъединиха талантливите самодейни състави към читалището, които изнесоха концерт „Под ритъма на Дунав“.

Кметският наместник Божидар Йотов посрещна официалните гости и имаше удоволствието да им покаже една от атракциите на изложбата с най-хубавите плодове и зеленчуци, които домашните градини на „Средна кула“ са родили, а именно огромна тиква.

Вечерта завърши с поп певицата Маги Джанаварова, която изпя едни от любимите песни на поколения българи.

И двете събития, част от инициативите „Празник на квартала“ се проведоха при вход свободен и стриктно спазване на всички противоепидемични мерки.

Сподели: