Иво Пазарджиев с питане до кмета на Община Русе за продължаващ звуков тормоз на блоковете "Силистра", "Тича" и "Марица"

Иво Пазарджиев с питане до кмета на Община Русе за продължаващ звуков тормоз на блоковете „Силистра“, „Тича“ и „Марица“

Време за прочитане: 2 мин.

Живеещите в блокове „Силистра“, „Тича“ и „Марица“ граждани продължават да бъдат постоянно тероризирани от настанените в съседство цигани.  Въпреки, че те многократно са сигнализирали полицията и другите компетентни органи на местната власт, резултат все още няма.

Председателят на групата общински съветници от „ПАТРИОТИТЕ ВМРО, ГЛАС НАРОДЕН“ Иво Пазарджиев направи въпроса обществено достояние в края на миналата година, когато на октомврийската сесия на ОбС – Русе пита кмета Стоилов какво ще предприеме неговата администрация за справяне с проблема. Отговорът, предоставен от градоначалника, който в типично свой стил направи преди това анализ на подбудите, които движат Пазарджиев при избирането на тази тема, свързвайки ги единствено с желание за сензация, бе обещанието да се извърши проверка. 

Иво Пазарджиев тогава засегна и друг аспект на същия въпрос, касаещ незаконното издигане на огради, които опасват имота, собственост на Община Русе. Уверението, което общинските съветници – патриоти получиха тогава от Стоилов бе, че за телени мрежи няма нужда от разрешение за строеж. Въпреки възражението от страна на общинския съветник и председател на групата, че там има масивни огради, присъщи на циганските къщи, градоначалника не прие това твърдение, като отново приключи дебата с обещание за проверка.

„След справка в „Google street view” установих, че през месец март 2012 г. въпросната ограда все още не е била изградена. Видно е, че това се е случило по време на Вашето управление или с Ваше одобрение или поради липсата на контрол от страна на общинските служби отговорни за това.“ – пише Иво Пазарджиев в новото си питане по темата.

Той е провокиран да се обърне отново към Пламен Стоилов посредством трибуната на Общинския съвет, поради това, че за времето от октомври 2018 година до сега нито един от проблемите на гражданите, живеещи там, причинени от цигани, не е решен, въпреки обещанията на кмета да извърши проверка. В тази връзка Пазарджиев е подготвил нови въпроси, които допълнително да изяснят на русенци общият план на нещата.

/Източник – Пресцентър ВМРО – Русе/

Сподели:

Още новини от деня