Иво Пазарджиев с питане към кмета на Червена вода

Иво Пазарджиев с питане към кмета на Червена вода Румен Русев за извозването на растителните отпадъци

Председателят на групата общински съветници от „Патриотите ВМРО, Глас Народен“ Иво Пазарджиев с питане към кмета на Червена вода Румен Русев относно съществуващият от известно време проблем, касаещ влошената организация по извозването на растителни отпадъци.

Пазарджиев е сигнализиран многократно от жители на селото, че след края на летния сезон, на много места около контейнерите за смет, има струпани камари с боклуци. Според предоставилите сигнала, липсва цялостна организация от страна на местното кметство за ликвидирането на този проблем, а следствието от това е продължаващото нарастване на камарите с отпадъци от растителен и друг характер.

Общинският съветник извършва проверка на място и установява, че в действителност забележимо е, че някои улици са много добре почистени, докато други с години не са обслужвани, като размерът на камарите, събрали се в следствие на това, надвишава по височина контейнерите за смет.

В тази връзка общинският съветник задава няколко въпроса към кмета на Червена вода относно каква организация е създадена от кметството във връзка с извозване на битовите отпадъци с растителен произход, намиращи се в рамките на селото. Така също относно дали има специално установен подход при подбора на улици и места в селото, които се почистват за сметка на други, и разбира се, съществуват ли намерения от страна на местния кмет за подобряване на дейността на кметството при справянето с проблема с растителните отпадъци.

Общинските съветници от групата на „Патриотите ВМРО, Глас Народен“ бяха първите, които успяха да въведат практиката в местния парламент, на въпроси на общинските съветници да отговарят и кметовете на кметства. Това е вторият такъв случай, след като по-рано тази година на такава форма на обществен контрол бе подложена кметицата на село Тетово.

Отговор на зададените въпроси, Русев следва да предостави на предстоящата сесия на Общински съвет-Русе на 13 септември 2018 година.

Сподели:

Още новини от деня