Идеи за общи инициативи и решения за още по-добро сътрудничество обсъдиха Община Русе и директори на учебни заведения

Идеи за общи инициативи и решения за още по-добро сътрудничество обсъдиха Община Русе и директори на учебни заведения

Среща с директорите на русенските училища проведоха днес заместник-кметовете на Общината Енчо Енчев, Златомира Стефанова, Магдалина Илиева, Димитър Недев, съвместно с председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев и началника на РУО-Русе Росица Георгиева.

Тя започна с едноминутно мълчание в памет на загиналите двама ученици в катастрофата на 28-ми януари.

Представителите на местната власт увериха директорите на учебни заведения в пълна подкрепа. Те заявиха готовност за съдействие при необходимост от специалисти при извършването на ремонтни работи в учебните заведения; поискаха от тях предложения за облагородяване и подобряване състоянието на пространствата около училищата; предложиха и различни идеи за конкурси, насърчаващи творчеството и развитието на децата. Пояснено беше, че Общината ще продължи да работи в подкрепа на талантите чрез Фондация „Русе – град на свободния дух&ldquo ; и чрез реализирането различни проекти, насочени към младежите и техния принос в днешното общество.

Съвместно бяха обсъдени различни идеи относно провеждането на общоградски събития, с акценти – 20-ти февруари – Освобождението на Русе и 3-ти март – Националния празник на България. Тази година те ще бъдат по-мащабни и общинската управа отправи призив към директорите да приканят учениците да бъдат активни и да бъдат неизменна част от значимите празници.

Има идея съвместно с Русенския университет да се организира събитие, в което местните училища ще презентират иновативни методи и подходи в обучението. Ще се търсят и възможности за обособяване на арт пространства около училищата, където талантливите младежи да творят.

Русенското образование в подкрепа на местните културни институти също беше тема на разговор, като Общината ще информира за предстоящи събития, към които учениците биха проявили интерес. Ще окаже съдействие и в популяризирането на успехите и добрите инициативи във всяко училище.

Не на последно място, представителите на Община Русе приканиха всички младежи да бъдат активни и заявиха, че винаги са добре дошли със своите идеи.

Сподели:

Още новини от деня