градина инструменти

Идеи как оптически да разширим градина, която е малка

Всеки, който има градина е наясно какво удоволствие е да се занимаваш с нея

Ще покажем как да превърнем малък парцел във възхитително място, за да се отпуснете и да му придадете вид на красива градина.

Тайната на успешната визия на малката градина е компетентният дизайн: измислете интересна идея, около която можете да изградите цялото пространство, като използвате максимално особеностите на релефа. Също така е важно всички елементи да са в един стил и в хармонична цветова схема – само тогава общият изглед на градината ще бъде красив и привлекателен.

  • Вариант 1

Засадете растения в два или три спокойни нюанса, които са в хармония един с друг в различни части на парцела. Това наистина визуално увеличава пространството. Лилаво, червено, синьо, жълто, розово – наистина това са цветове, които са много красиви.

  • Вариант 2

Доказана опция в дизайна на малките градини е да се създаде перспектива  с цел оптическа илюзия. За да направите това, използвайте живи плетове, дървени подпори и арки. Така има фантастична игра на сенки – пространството става обемно. В същото време се получава възможност да имате повече растения на няколко нива.

  • Вариант 3

Виещите се пътеки помагат да се създаде илюзия за голяма градина. В крайна сметка пътеката, скрита зад завоя, е наистина интригуваща: вървите по нея и не знаете къде са границите на градината и какви други красоти са скрити зад завоя. Пътеките могат да са от пясък, чакъл или различни на цвят камъчета.

  • Вариант 4

Направете така, че всички пътеки да водят до центъра на градината. Наистина пространството между пътеките е заето от растения, но е важно да има само едно отворено кътче за релакс. Благодарение на това илюзията за мащаба на градината е страхотен. Сложете там малък фонтан, който внася разнообразие в градината и поради компактните си размери е подходящ дори и за най-малкия парцел.

Направете консултация с градинар какви цветя може да сложите в малката си градина и какви дървесни видове са подходящи. Разкажете първо за личните си вкусове и после можете да организирате малката си градина около къщата или вилата си така, че да ви радва през цялата година.

Сподели:

Още новини от деня