картини апартамент обзавеждане

Избор на картина за апартамента: научете как

Правилният избор на картина за апартамента се базира на единството от нейната художествената стойност и качеството на материала за нейната изработка

Една красива картина, разбира се е най-добрата декорация на всеки интериор. Дори и да не от известен автор, а просто от талантлив художник.

Преди да купите картината, трябва да решите в коя стая ще бъде поставена, така че след покупката да не изглежда, че платното не иска да се впише в това пространство. Сюжетът на картината трябва да се припокрива с предназначението на стаята, в която ще бъде окачена.

Следователно, натюрмортът е идеален за кухнята в дома, а по-добре е да купите приказно тематично платно за детската стая и красив пейзаж в спалнята.

Освен това, когато купувате картини, трябва да обмислите дизайна на вашия апартамент. Платното в пищна резбована рамка, което изобразява исторически сюжет, ще бъде напълно неподходящо за стая, организирана в стил минимализъм или Хай-тек.

Картините са важни акценти в интериора на всяка стая в жилището, така че не трябва да претоварвате апартамента си с тях.

Размерът на картината трябва да съответства на размера на стаята. Съгласете се, че голямо платно ще изглежда нелепо в тясно антре, а в голямата дневна красивата миниатюра ще се загуби сред другото обзавеждане.

Важно е да знаете, че при поставяне на картини е необходимостта да ги предпазите от пряката слънчева светлина.

Най-добрият вариант за осветлението им е прожектор, монтиран на таван или стена. Днес на пазара можете да закупите миниатюрни лампи за монтиране, които осигуряват достатъчно ниво на осветеност и не разсейват окото от платното.

Трябва да окачите картина, така че нейният геометричен център да е между нивата на очите на изправен и седнал човек. Когато избирате картина, не се опитвайте да купувате платно, което е признато за модерно. Доверете се само на личните си чувства.

В някои случаи може да се комбинират няколко картини на една стена.

За да изглеждат те добре на стената, трябва не само да има правилно разстоянието между тях и мебелите, но и да е налице тематично и цветово единство. Само така те ще имат нужното въздействие.

Когато купувате картина, трябва да обърнете специално внимание на качеството на рамката. Стойността на рамката може да е доста висока, но тя определя нейната завършеност. Грозната рамка разваля всяко платно. И последно – не слагайте в дома си картини, които са псевдо художествени. Така те ще развалят интериора на всеки апартамент.

Сподели:

Още новини от деня