Известният германски ортопед и травматолог д-р Клаус Йохан отново ще преглежда и ще оперира в екип в УМБАЛ "Медика" - Русе

Известният германски ортопед и травматолог д-р Клаус Йохан отново ще преглежда и ще оперира в екип в УМБАЛ „Медика“ – Русе

Един от известните германски хирурзи в областта на ортопедията и травматологията д-р Клаус Петер Йохан за трети път идва в УМБАЛ „Медика“ Русе. Освен че ще преглежда амбулаторно пациенти, с екип специалисти на болницата ще участва в три операции – за смяна на износена става, хирургично лечение на спортна травма и на дете с вродена аномалия на стъпало.

Д-р Клаус Йохан ще приема пациенти за платен преглед на 21 юни (петък) и 22 юни (събота) 2024 г. след предварително записване на телефоните на регистратурата на болницата – 082 830 230, 0876 830 230. Желателно е записаните да носят медицинската си документация от предишни прегледи и изследвания, ако имат такава. При предишните визити на известния специалист, през април и май, имаше голям интерес и часовете за прегледи се ангажираха много бързо.

Д-р Клаус Йохан е оперирал редица световни и олимпийски шампиони, състезатели на национални европейски отбори по борба, бокс и вдигане на тежести след травми, които са се възстановили напълно и са продължили възходящата си кариера. Сред неговите пациенти са и наши изявени борци, боксьори и тежкоатлети. Освен че е ортопед и травматолог, той има и специалност „Спортна медицина“. Дълго време е бил главен лекар на националния отбор на Германия по борба, а днес е търсен не само от спортисти, но и от други пациенти от редица европейски страни.

Германският специалист има голям опит в ендопротезирането на коленни и бедрени стави, артроскопската хирургия, в операциите на дискови хернии и други гръбначни интервенции, както и в лечението на травми, свързани с увреждане на мускули, сухожилия, кръстни връзки и кости.

Сподели: