Извършителят на убийството в Юделник тази нощ е убил баба си преди 18 години

Извършителят на убийството в Юделник тази нощ е убил баба си преди 18 години + ВИДЕО

Извършено тежко криминално престъпление тази нощ в с. Юделник  разследва полицията в Русе. Това стана ясно от изявлението преди минути на административния ръководител на Окръжна прокуратура – Русе Георги Георгиев, като пояснения по темата даде и директорът на Областната дирекция на МВР – Русе старши комисар Пламен Първанов. /на снимката/ Там бе и наблюдаващият прокурор Борислав Велков.

Тази нощ в 23:58 часа, чрез ЕЕН 112, в ОДМВР- Русе е получен сигнал,  че в дома си в село Юделник, община Сливо поле, е открит мъртъв 61-годишен мъж, като по трупа е имало видими следи от насилие. На място са изпратени полицейски служители и екип на ЦСМП. Медиците са констатирали смъртта на мъжа. Дежурна оперативна група на МВР и съдебен лекар са извършили оглед на местопроизшествие на адреса, при който е установено, че по тялото има прободни рани, а в близост до него е открит и нож, изцапан с кръв.

В хода на последвалите незабавни оперативно-издирвателни мероприятия в рамките на няколко часа от полицията е установен и задържан в дома му в същото село 42-годишен мъж, известен на правораздавателните органи.

Започнало е разследване на случая в хода на образувано досъдебно производство по описа на ОДМВР-Русе за извършено престъпление по чл. 115 от НК.

По случая вече са извършени множество процесуално-следствени действия – разпитани са редица свидетели, назначена е съдебно-медицинска експертиза, извършено е претърсване в дома на 42-годишния мъж, предстои назначаване и на други експертизи. Действията на разследващите продължават.

Към момента е изяснено, че смъртта на 62-годишния е настъпила вследствие на прободни рани с нож, открит на местопрестъплението.

За отношенията между жертвата и извършителя се знае, че са се познавали много отдавна, често са се виждали и са злоупотребявали с алкохол. Това се е случило и вчера, като са пили заедно първо в дома на единия, а след това в дома на другия, където са се скарали и се е стигнало до фаталния край. Мотивът за разпрата им все още се уточнява в хода на разследването.

Предстои на задържания да бъде повдигнато обвинение за извършване на умишлено убийство в условията на опасен рецидив.  

42-годишният мъж е познат на органите на реда и правораздавателната система, тъй като до момента е осъждан четири пъти, като всичките му престъпления са свързани с проявена от него агресия. Присъдите му са били за – закана с убийство; извършени хулигански действия, при които също е имал такова поведение спрямо други лица; за нанасяне на телесна повреда и отправяне на закана с убийство спрямо неговата баба; а четвъртата за убийството й, извършено през 2010 г. За последното престъпление той е получил ефективна присъда от 13 години и 4 месеца затвор, които е излежал и е излязъл на свобода през август 2022 г.

Сподели: