Изготвиха се договорите за разпределение на финансови средства по програма „Спорт 2021 г.“

Време за прочитане: < 1 мин.

Изготвиха се договорите за разпределение на финансови средства по програма „Спорт 2021 г.“, гласувани от комисия със Заповед №РД-01-1183/11.05.2021 г. Изготвиха се договорите на одобрените за финансиране проектни предложения по Програма „Култура“. Изготвиха се договорите с читалищата на територията на Община Русе във връзка с общинско дофинансиране и осигуряването на средства за ремонтни дейности.

През отминаващата седмица бяха обявени първите класирания за прием в първи клас, в подготвителните групи и в детски градини за учебната 2021-2022 г. в Община Русе. Това става ясно от отчета на кмета на Община Русе Пенчо Милков и екипът му тази вечер.

Сред другите акценти е проведената работна среща в ДСХ „Възраждане“ във връзка с постъпила информация за несъгласие на някои потребители относно противоепидемичните мерки на Министерството на здравеопазването. Проведени са разговори с директора и с потребителите, дадени са указания за спазване на мерките чрез писмо от РЗИ – Русе.

Осъществено е посещение в кв. „Тракция“ на здравен медиатор и консултиране на лица относно здравни, социални и образователни проблеми. Подготвяне на здравно-информационна кампания на тема „Ковид 19 и ваксините“ в кварталите с уязвими общности. Обсъдени са съвместните дейности с РЗИ за мотивиране на лицата и при изразено желание за организиране на мобилни екипи по кварталите за поставяне на ваксини.

Експертите на Превантивно информационен център (ПИЦ) Русе взеха участие в тридневно обучение в периода от 07-09.06.2021 г. в ПИЦ – София по Национална програма за превенция на употребата на наркотични вещества в училищна среда 8-11 клас на тема „От връстници за връстници“;

Сподели:

Още новини от деня