Излезе от печат каталогът на Осмото международно биенале „Изкуството на миниатюрата“ – Русе 2021

Излезе от печат каталогът на Осмото международно биенале „Изкуството на миниатюрата“ – Русе 2021

Излезе от печат каталогът на Осмото международно биенале „Изкуството на миниатюрата“ – Русе 2021, реализиран с финансовата подкрепа на Министерство на културата. Изданието е двуезично – на български и английски езици, с твърди корици, съдържа 348 цветни страници. В него намират място над 200 автори от 19 държави, представени с по една своя творба в категориите живопис, графика, рисунка, скулптура и фотография, както и с биографични данни. Каталогът е изработен от екипа на галерията. Фотографиите са дело на Цветан Четъшки, предпечатната подготовка на Ивайло Маринов, печатът е осъществен в база Русе Прес-Мултикомерс. Екземпляри ще получат всички участващи художници, съорганизатори, спонсори, културни институции. Ценителите на миниатюрното изкуство могат да го намерят на щанда в Художествената галерия. Албумът може да бъде видян и чрез следния линк: https://online.fliphtml5.com/kjqrw/ceaq/

Екипът на ХГ – Русе изказва сърдечна благодарност към всички автори и партньори, които направиха възможно успешното провеждане на биеналето.

Русенци и гости на града все още могат да видят изложбата, която ще остане подредена в галерията до края на месец декември.

Сподели: