Изложбата „България – два погледа“ ще бъде открита утре в Художествена галерия - Русе

Изложбата „България – два погледа“ ще бъде открита утре в Художествена галерия – Русе

Изложбата „България – два погледа“ представя снимки, дело на двама фотографи – българина Драгомир Богомилов и американеца Брайън Бейти. Откриването ще се състои на 17 април, от 18.00 ч. в Художествена галерия – Русе.

Богомилов е фотожурналист, родом от Исперих, с редица публикации в регионални и национални медии, включително и изяви в престижни списания като NationalGeographic и чуждестранни издания. Отразявал е прогреса на археологическите проучвания в резервата „Сборяново“ през последните години и продължава да работи с екипа на археоложката проф. Диана Гергова. Той е автор на редица неповторими снимки на уникалните находки направени там. Автор е на 6 изложби в САЩ, Великобритания, Русия, Швейцария и България.

Г-н Бейти е самобитен артист. Той е известен с творбите си от гравирани яйца и изделията си от дърво и камъни, които в неговите ръце се превръщат в бижута и шедьоври. Страстта му към фотографията датира отдавна, но едва след запознанството си с Драгомир Богомилов през пролетта на 2016 обръща повече внимание на това свое хоби. Това е негова първа изложба на фотоси.

Двамата заедно ни показват България през своите погледи. Те са запечатали своите гледни точки на лица, пейзажи, места и събития, които разказват истории и всеки може да ги опише по различен начин.
Изложбата е представяна в Етнографския музей в Пловдив и в град Прово, щата Юта, а в Художествена галерия – Русе може да бъде видяна до 30 април.

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"