Изложбата „Докосни мечтите ми“ може да бъде видяна до 21 май

Изложбата „Докосни мечтите ми“ може да бъде видяна до 21 май

„Докосни мечтите ми“ е името на изложбата, открита в Доходното здание, която показва различните деца на България.

Директорът на дирекция „Хуманитарни дейности“ в Община Русе Катя Петрова изказа приветствие към благородната кауза на столичния фотограф Анна Йончева да прави видими за обществото децата със специфични потребности.

Изложбата представя 50 снимки и фотоколажи на усмихнати деца и младежи, като 17 от тях са на русенчета. През уловените от фотографите мигове на истинска радост и щастие се появяват и техните реални мечти, които са като на всички останали деца.

Цяла малка Вселена от преживявания, чувства и вълнения е събрала и младата поетеса Кристислава Иванова в своята стихосбирка „Приказка нова вълшебна творя“. Авторката е част от проекта „Различните деца на България“. Самата тя е с диагноза  ДЦП, но стиховете й са слънчеви и оптимистични. Чрез своето творчество тя отправя послание към другите деца, родени с подобни проблеми – да се радват на живота и да продължават да мечтаят.

Изложбата и стихосбирката са организирани от СНЦ „Дунавско сияние“ и СНЦ „Смело сърце,“ като инициативата се подкрепя от Община Русе. Експозицията може да бъде разгледана до 21 май.

Сподели: