Оръжия и военни предмети от Руско-турската освободителна война

Изложбата „Оръжия и военни предмети от Руско-турската освободителна война от 1877 -1878“ беше открита днес в Русенската библиотека

Изложбата „Оръжия и военни предмети от Руско-турската освободителна война от 1877 -1878“ беше открита днес в Русенската библиотека.

Събитието се организира по инициатива на Дружество „Традиция“, Регионален клон „Ангел Кънчев“, в партньорство с Регионална библиотека „Любен Каравелов“ и с подкрепата на Генералното консулство на Руската федерация в Русе.

Сред официалните гости на събитието бяха новият Генерален консул на Руската федерация в Русе Андрей Громов, вицеконсулът Иван Пивоварчук и Марина Сергунина – аташе в консулството.

Експозицията беше представена от Мартин Календжиев – управител на Регионалния клон на Дружество „Традиция“. Посетителите могат да видят в експозицията стрелково и хладно оръжие от периода на Национално-освободителните борби и Руско-турската освободителна война от 1877 – 1878 г., копие на Самарското знаме, както и основните образци от армиите на двете страни – руските „Бердана“ и „Крънка“, и турските „Снайдер“ и „Мартина“. По време на събитието членове на Регионалния клон на Дружество „Традиция“ представиха опълченски униформи.

Всички експонати в изложбата, която ще бъде отворена за посетители до 10 февруари 2018 г., са от колекцията на дружеството.

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"