Изложба "Вино, любов и традиции" се открива тази вечер в Русе

Изложба „Вино, любов и традиции“ се открива тази вечер в Русе

Време за прочитане: < 1 мин.
Изложба "Вино, любов и традиции" се открива тази вечер в Русе

Едно добре познато на повечето жители и гости на Русе събитие, наложило се вече като традиция в културния календар на града, е в очакване да посрещне своите първи гости. Става дума за ежегодната изложба посветена на любовта, виното и традициите, която може да бъде посетена от днес до 25 февруари в Малката зала на ул. „Борисова“ 6.

По случай откриването на събитието, свързано с настъпващия 14-ти февруари, областният управител Галин Григоров отправи поздравления към председателя на Дружеството на художниците в Русе Николай Колев, както и към всички участници. „Вашите картини ни карат да виждаме по-често красотата около нас! Смело дерзайте и създавайте изкуство, чрез което да преоткриваме смисъла в без това достатъчно забързаното ни ежедневие!“, се казва във връчения от негово име поздравителен адрес.

Повечето от творбите са тематични и те не са показвани до сега. Участват 22-ма автори със 70 платна, като преобладава живописта. Разбира се, за ценителите на графиката също е помислено. Акцент е поставен предимно върху натюрморта и фигуралните композиции.

В експозицията участват само членове на местното художествено дружество.

Организаторите на събитието обръщат внимание, че влизането в залата ще се осъществява при стриктно спазване на всички наложени противоепидемични мерки.

Сподели:

Още новини от деня