Изложба в Русе представя голямата учителска стачка от 2007 г.

10 години от голямата учителска стачка от 2007 г. се отбелязват в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе с изложба, която ще бъде открита на 23 октомври от 10 часа в заемната на първия етаж.

В изложбата е представена книгата на проф. д.ф.н. Кръстьо Петков „Учителската стачка – 2007 г.: Сбогом на солидарността“, посветена на българските учители и техния пример за солидарни действия; сборникът „Публикации в национални печатни и електронни медии по повод протестните и стачни действия на заетите в системата на средното образование 2007 г.“, събрани и архивирани от Синдиката на българските учители и книгата „Равносметката: 20 години Синдикат на българските учители“ – история на най-голямата синдикална организация в България, приемник на създадения през 1895 година Български учителски съюз – първата национална професионална учителска организация.

Изложбата включва снимки и публикации в местния и централния периодичен печат, отразяващи стачните действия на българските учители през 2007 г. за по-добро качество на образованието и достойно заплащане на учителския труд.

Сподели:

Още новини от деня