Изложба на Николай Караджов ще бъде открита днес

Изложба на Николай Караджов ще бъде открита днес

Изложба на Николай Караджов ще бъде открита днес

Русенският художник Николай Караджов открива тази вечер от 18 часа самостоятелна изложба във фоайето на Доходното здание. Събитието е част от афиша на фестивала „Любов и вино“ Русе 2019. Творбите му могат да се видят до 18 февруари.

В експозицията има и съвсем нови творби, непоказвани пред публика. В жанрово отношение доминират композициите с женска фигура, уловени в интимни състояния. Освен тях в изложбата са включени голи тела. Живописецът определя стила си като модерен реализъм и признава че в днешно време се чувства повече отвсякога свободен при избора си на теми , сюжети и изразни средства.

Николай Караджов е роден на 8 август 1950 година в село Малчика, област Плевен. През 1975 г. завършва Художествената академия – специалност „Живопис“. От 1976 г. участва активно в художествения живот на България. Николай Караджов е от поколението художници, започнали пътя си в средата на 70-те години на миналия век. Открил е десетина самостоятелни изложби у нас – в София, Русе, Ловеч и Пловдив, както и зад граница: в Рига, Латвия и в Лондон, в Лейтън Хаус Музеум. Негови картини са собственост на Националната художествена галерия, на Софийска градска художествена галерия, Русенската художествена и на много други окръжни и градски галерии у нас. Картини на живописеца са притежание на частни сбирки в Англия, Норвегия, Германия, Холандия, САЩ, Австрия, Бразилия, Венецуела и т.н.

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"