Изложба на преподаватели и докторанти от ВТУ гостува в РХГ

Изложба на преподаватели и докторанти от ВТУ гостува в РХГ

Представителна изложба на преподаватели и докторанти от Факултет по Изобразително изкуство при ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ ще бъде открита в Художествена галерия – Русе на 11.06.2020 година (четвъртък), от 18,00 часа.

Експозицията представя най-новите творчески търсения на авторите, отличаващи се със характерна стилова идентичност. В изложбата са включени произведения на живописта, графиката, скулптура и други форми на изобразителното изкуство.

Преподавателите, докторантите и студентите от ВТУ активно участват в национални и международни проекти и изложби, сред които „Магията на Краков“, „Код синьо“, „АртРозалиада“, „Print Meet“ – графична изложба на Тракийския университет в Одрин.

Факултетът по изобразително изкуство е обособен като основно структурно звено на ВТУ ”Св. св. Кирил и Методий” през 1974 г., като обучението по изобразително изкуство датира от самото създаване на висшето училище през 1963 г. През периода на съществуването си той е изградил и затвърдил своите образователни и художествени традиции и днес предлага актуална подготовка, съчетала академизъм и съвременност. Тук университетското си образование са получили няколко поколения художници, много от които са с международна известност и признание.

Сподели: