Изложба, посветена на лятото, бе открита тази вечер в изложбената зала на ул. „Борисова“ № 6

Изложба, посветена на лятото, бе открита тази вечер в изложбената зала на ул. „Борисова“ № 6

Утвърдилата се вече като традиция в Русе изложба, посветена на лятото, бе открита тази вечер в изложбената зала на ул. „Борисова“ № 6. Експозицията се провежда под надслов „Лятно настроение“ и ще може да бъде разгледана до 15 юни. Тя включва близо 100 произведения на 20 русенски художници. Сред гостите на събитието бе и заместник областният управител Детелина Ачева. „Чрез Вашия талант и креативност, пресъздавате нови светове и отваряте нови перспективи! Не спирайте да ни провокирате! Вашите произведения говорят с емоция и разкриват нови непознати измерения. Благодаря Ви, че се отдавате на изкуството и споделяте с нас вашата визия. Продължавайте да ни вдъхновявате да виждаме красотата около нас“, каза Ачева и пожела на художниците да реализират още много изложби, които да радват жителите и гостите на града ни.

Поздравление към художниците бе отправено и от името на кмета Пенчо Милков.

На събитието присъства и председателят на Дружеството на художниците в крайдунавския град Николай Колев. Освен с картини, посветени на лятото, той представи и редица портрети на някои от най-видните революционери в страната. Сред тях могат да се видят изображения на Христо Ботев, Васил Левски, Ангел Кънчев и Любен Каравелов. Това съвсем не е случайно. Идеята е свързана с 2 юни – Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. По този начин Николай Колев иска да отдаде почит пред тяхното дело.

Представени са различни концептуални и естетически виждания, специфични със своята авторска индивидуалност. Сред методите, на които са заложили художниците, са сух и маслен пастел, акварел, темперни, маслени и акрилни бои, както и различни смесени техники.

Сподели: