община русе

Изплатени са финансови помощи за раждане на второ дете на 8 семейства по реда на Наредба №21

Изплатени са финансови помощи за раждане на второ дете на 8 семейства по реда на Наредба №21. Проведе се работна среща с представители на общинска администрация и общински съветници, по време на която се обсъдиха промени в Наредба 21 на Общинския съвет.

В най-горещите летни дни се разкри временен пункт пред сградата на Съдебна палата за безплатни медицински консултации, измерване на кръвното налягане и раздаване на вода на гражданите.

Здравните медиатори проведоха 47 консултации в кварталите „Селеметя“ и „Средна кула“ за информиране за симптомите и начините на предпазване от заразяване с летни вирусни инфекции.

Експертите от Ресор „Хуманитарни дейности“ взеха участие в VI-та Националната среща на експертите по социални дейности и здравеопазване от общините в периода 25.07-27.07.2023 г. Представена е добра практика свързана с предоставяне на услуги за непридружени деца, чужди граждани.

Оказано е съдействие за организирането и провеждането на държавното първенство по корабомоделизъм, както и за международния турнир по триатлон за Купа Русе, който ще се състои на 29 юли.

Проведе се работна среща с баскетболните клубове в община Русе за уточняване на седмичния график за използване на спортна зала „Дунав“.

Това става ясно от седмичния отчет на кмета на Община Русе Пенчо Милков за отминаващата седмица в ресор „Хуманитарни дейности“.

Сподели: