Илиана Раева в Русе: Тук ще видите композициите, с които нашите момичета спечелиха безброй медали тази година

Илиана Раева в Русе: Тук ще видите композициите, с които нашите момичета спечелиха безброй медали тази година + ВИДЕО

Илиана Раева в Русе: Тук ще видите композициите, с които нашите момичета спечелиха безброй медали тази година

Тук ще видите композициите, с които нашите момичета спечелиха безброй медали тази година, сподели днес Илиана Раева.

Освен някои от най – хубавите съчетания на ансамбъла и момичетата, ще бъдат представени акценти от гала – спектакли, с които участват в световните гала – спектакли. Това малко български зрители са виждали, посочи още тя. Наред с това публиката ще се наслади на актьорските способности на момичетата, когато оставят бухалките и лентите. Те имат съвсем друга визия и пресъздават на сцената едно голямо изкуство.

Националният отбор по художествена гимнастика не е идвал в Русе от доста време, но всички ще останат доволни тази вечер, когато ще се насладят на изпълненията на „Златните момичета“ в зала „ОЗК Арена“.

Силата и таланта си ще изразят чрез своите композиции момичетата в рамките на час и половина. Досегът с българската публика и почитатели е много важен за българските гимнастички, защото в много голяма част от времето те са зад граница по време на състезания. Съвсем друг е допирът на живо. Този спорт носи победи и гордост през последните години. Момичетата се превърнаха в своеобразни посланици на България. Поводът да се направи продукцията са успехите на нашите момичета и желанието на почитателите в цялата страна да се срещнат с тях.

През тази година това мини турне не бе планирано, но успехът на едно представяне в Пловдив предизвика интереса и на други места, поради което са получили покани от много градове за изяви, коментира г-жа Раева.

Вчера българките бяха в Испания и пожънаха успех, като в края цялата зала викаше „България!“ на крака. С още по – голямо удоволствие момичетата ще гостуват в Русе, за да ги оцени по достойнство нашата публика.

Догодина, след Олимпийските игри, ще започне голямо национално турне. Вече се подготвят новите композиции за олимпийските игри, добави тя. Те ще са факт до края на 2019-а. Когато е готова композиция, то трябват от 3 – 4 месеца до година, стана ясно този следобед по време на пресконференция. Затова хилядите русенци и гости на града няма да могат да ги гледат.

Българките са едни от фаворитките на света в този спорт. През последните години под ръководството на Бранимира Маркова пробив направиха Катрин Тасева, Боряна Калейн и Невяна Владинова. Весела Димитрова е треньор на ансамбъла и част от екипа, с който всички се гордеем.

Много труд се полага, защото битката догодина ще е тежка и конкуренцията в художествената гимнастика нарастна неимоверно. Географията много се разшири, но това е и за добро, отбеляза още г-жа Раева.

Сподели:

Още новини от деня