Импровизационно шоу в два поредни дни в Русе!

Импровизационно шоу в два поредни дни в Русе!

Време за прочитане: < 1 мин.

Ела и ВиЖна! Това е провокативната покана на актьорите от новосформираната трупа за импровизационен театър в Русе със закачливото име „ВиЖна!“. Тя ще покаже спектаклите „ВиЖна! за първи път“ и „ВиЖна! за втори път“ пред най-любопитните зрители на 19 и 20 юни от 19:00 часа, в салона на кукления театър в града.

„ВиЖна!“ са свежи хора – професионалисти от различни сфери и ученици, с опит главно пред огледалото вкъщи или пред роднини и приятели. Те са умело примесени с професионални артисти от Държавен куклен театър – Русе и Държавна опера Русе. Майсторски  са поръсени с професионализма, подкрепата и менторството на Илиан Илков и Златин Цветков от столичния „ШиЗи ИмПро Театър“ и Ивайло Ненов от ДТ „Сава Огнянов“. Тази иновативна за града ни инициатива се реализира като проект на русенското сдружение „Стенд Арт“ с финансовата подкрепа на Национален фонд Култура по програма „Публики 2020“.

Ентусиастите от импро трупата преживяха интензивни двумесечни обучения и тренинги, за да навлязат уверено в света на импровизациите. И оцеляха! В спектаклите на „ВиЖна!“ ще получите отговори на екзистенциални въпроси като:

Как съжителстват пират, президент, кифла и прасе?

Как се сглобява цигулка от зидаро-мазачи?

Възможен ли е превод в реално време от несъществуващ език?

Колко секунди са необходими за създаването на световен хит?

Всякакви други въпроси са напълно приемани и очаквани от публиката, която може да си осигури място на спектаклите с безплатен талон от касата на Държавен куклен театър Русе. Зрителите, които изтърват първите две представяния на трупата, няма защо да се притесняват – те са само загрявка за следвищите спектакли на „ВиЖна!“ в четирите поредни вечери на Международен фестивал „Живи статуи“ Русе 2021 в периода 24 – 27 юни, на голямата амфитеатрална сцена на кея.

FB: https://www.facebook.com/improruse

Сподели:

Още новини от деня