ЕНЕРГО-ПРО ток електричество

Инвестиция в подстанции подобрява електрозахранването на над 30 000 клиента на ЕНЕРГО-ПРО в Русе

През първата половина на 2018 година Електроразпределение Север вложи близо 80 000 лева в реконструкция и ремонт на подстанциите Левента и Приста в град Русе. Проектът е част от инвестиционната програма на дружеството и цели повишаване качеството и сигурността на електрозахранване на клиентите.

При реализацията на проекта специалистите на Електроразпределение Север подновиха токови измервателни трансформатори 110 kV на електропровод „Русофили“, който свързва двете подстанции. Сменени бяха основната и резервната защитни системи, обновени бяха системите за автоматизация, управление и сигнализация в подстанциите. Рехабилитацията и елементите в двете съоръжения са изпълнени с използване на най-новите технологии и са с по-добри технически характеристики от предишните. Чрез извършеното обновяване ще се скъси значително времето за реакция при установяването на възникнала повреда в някоя от двете подстанции.

Монтажът на новите съоръжения и елементите на вторична комутация в двете русенски подстанции ще повиши тяхната надеждност. Левента и Приста са ключови за захранването на голяма част от дунавския град. Благодарение на извършената инвестиция, по-сигурно електрозахранване ще получават близо 32 000 битови и стопански клиенти на ЕНЕРГО-ПРО в кварталите Дружба 1, Дружба 2, Дружба 3, Чародейка Север и Юг, както и Западна промишлена зона в Русе.

сн. Архив

Сподели:

Още новини от деня