Инициативата „Нова играчка за всяко дете“започна фондация „Направи добро на непознат“

Гледайте първата акция от инициативата Нова играчка за всяко дете на Направи добро за непознат, фондацията основана в памет на Виктория Маринова. Вчера, 28 декември, поставихме началото на още една своя мисия – „Нова играчка за всяко дете“. Бусът на Направи добро за непознат обиколи 6 населени места в община Ветово и подари нови играчка на 33 деца от региона, чиито родители или настойници изпитват сериозни затруднения и нямат възможност да ги зарадват за празниците. Децата, на възраст от 0 до 18 г., получиха индивидуални подаръци, в зависимост от специалните си потребности или интереси. Фондацията посети гр. Ветово, гр. Сеново, с. Глоджево, с. Смирненски и с. Кривня и дари усмивки на малчугани от социално слаби семейства, на деца-сираци и на младежи със специални потребности в затруднено положение.

Направи добро за непознат започва събирането на употребявани, но запазени детски дрехи, обувки и играчки, които ще бъдат дарени на децата от община Ветово и на други малчугани, които имат нужда от тях. Пунктовете, в които можете да занесете вещи за кампанията, ще бъдат допълнително обявени тук.

Защото радостта в очите на децата е в основата на общата ни доброта като хора. Защото децата трябва да имат свои, нови играчки…, да имат дрешки и топли обувки. А вече ненужното за някого често е много чакано от някой друг, непознат човек.

Сподели: