the-rush

Иновативна спининг зала THE RUSH заработи в центъра на Русе

Спинингът е единствената аеробна тренировка с един уред на човешкото тяло. Думата „спининг“ идва от английската – въртя. С уредът (специален велотренажор) може да се работи върху цялото тяло: ръце, корем, дупе, бедра, крака. Натоварването е високо интензивно. Подходящ статус за използване е състояние на организма след боледуване и травми, възстановителна рехабилитационна сесия, за зимните тренировки и високо интензивните за професионалните спортисти. Със спинингът отслабването е гарантирано и бързо, като е необходимо регулярно посещение на тренировките.

Вчера в центъра на Русе отвори врати нова зала за спининг, която залага нови стандарти в този вид тренировки. Името на залата „The Rush“ е избрано неслучайно и идва от т.н. изкачване, избутване, наплив или прилагането на някакво усилие, което да се осъществи. Идеята за тази реализация идва от съвместната семейна работа на г-жа Галена Станчева, нейния съпруг (на снимката по-долу) и дъщеря им, която е бивш баскетболен състезател, а понастоящем треньор в новооткритата зала. През м. април т.г. дъщеря им печели състезанието със силови елементи „Арена на титаните“ в Арена Русе, благотворителната инициатива на фондация „Александър Русев“. Цялото семейство е влюбено в спинингът още когато посещава малка зала в кв. Дружба. И така решават да създадат своя, която да отговаря на най-високите стандарти в този вид спорт.

 г-жа Галена Станчева, нейния съпруг

Новата зала е оборудвана с 16 чисто нови колелета последен модел на „Technogym“- Италия, а инструктора, както се и полага, е на подиум с микрофон пред трениращите. Колелетата са подредени по такъв начин, че всички да са насочени и да виждат треньора. Залата нарочно е затъмнена, както се изисква според правилата в този спорт, инсталирано е ефектно цветово осветление, мощна озвучителна уредба, като инструктор подава темпото за натоварване посредством подбрана музика при всяка от тренировките и според нивото на трениращите. Общо четирима инструктори ще водят различните групи, като дъщеря им и още един от инструкторите са официално сертифицирани спининг-треньори. Залата е оборудвана още със съблекални за мъже и жени, бани и санитарни възли, за комфорт и удобство на трениращите.

Това не е първата зала в града, но е първата, оборудвана професионално и на такова високо ниво. Залата е изцяло климатизирана, разполага с кърпи и вода за трениращите.

За 20.05.2024 година е обявен Ден на отворените врати, оповести собственика Галена Станчева, като часовете са от 17:00, 18:00, 19:00 и 20:00 часа. От сега има вече има записани. Местата, обаче са ограничени.

Залата се намира на адрес бул. Славянски 17, между шоурума на Skoda и заведението Funky Buddah.

Телефон за контакти 0898 652 406, както и във Facebook @therush и в Instagram the_rush_sport_club

Нека пожелаем на добър час за бъдещият клуб по спининг!

Сподели: