Иновативни компании, бизнес ангели и инвеститори от балканския регион взеха участие в международен инвестиционен форум в Русе

Иновативни компании, бизнес ангели и инвеститори от балканския регион взеха участие в международен инвестиционен форум в Русе

Стартъпът FOODOBOX е победителят в конкурса за най-добра иновативна идея в рамките на международния инвестиционен форум, който се проведе вчера в гр. Русе. Събитието, беше организирано от Русенска търговско-индустриална камара  по проект Gazelle – Стимулиране развитието на иновативни МСП с висок потенциал”. FOODOBOX оглави класацията на журито, представяйки проекта си за мобилно приложение през което хранителни заведения и обекти могат да продават храни и напитки, останали в излишък, с отстъпка.

Във форума се включиха общо 15 компании от България, Гърция, Кипър и Северна Македония, преминали през Акселераторската програма на проект „Gazelle“. Те презентираха своите иновативни бизнес проекти пред бизнес ангели, инвеститори, центрове за технологичен трансфер и други заинтересовани лица от балканския регион. Събитието приключи с нетуоркинг сесия, на която участващите във форума имаха възможност за осъществяване на бизнес контакти и създаване на бизнес партньорства. 

Проект „Gazelle” е финансиран от програма ИНТЕРРЕГ V-B Балкани – Средиземно море и се изпълнява в партньорство с Атинска търговско-промишлена палата, Кипърски технологичен университет, Entreprise Гърция, Каподистрийския университет в Атина и Стопанска камара – Северна Македония.

Сподели: