Интерактивна историческа изложба на гости на Русе

Интерактивна историческа изложба на гости на Русе

Интерактивна изложба на картини, предмети и съкровища разказва славната българска история по време на своето национално турне. То бе официално открито на 7-ми октомври в НДК.

От 19-ти до 23-ти ноември всички жители и гости на град Русе ще могат да се насладят на величието на предците ни в Mall Rousse.

Турнето се провежда за първи път в България и ни показва възхода и развитието на цивилизациите по нашите земи. Във всяка изложба са включени 50 живописни исторически картини, около 30 скулптури на тракийски и български воини и герои, различни предмети и оръжия от бита на българите, ритуали и активности, които да пренесат присъстващите в тези епохи. Ще могат да се видят още реплики на съкровища, предмети и литература, които ще бъдат показани на гражданите в цяла страна.

Основната цел на турнето е да се припомни на всеки един българин, че това да си герой е въпрос на личен избор, а качествата, които могат да превърнат всеки един човек в такъв се изграждат.
Национално турне „Историческо величие“ ще продължи до юни месец 2020 година, като ще посети всички 27 областни града в страната.

Между 19-ти и 23-ти ноември всички желаещи могат да посетят изложбата в Мол Русе от 17 до 20 часа, когато епохите от славното минало на България оживяват пред очите ни. Посетителите могат да участват в различни интерактивни занимания, независимо от възрастта си.

„Да си българин не е етническа принадлежност, а титла, която трябва да се заслужи. Целта на турнето е хората в България да си спомнят, че да бъдеш български герой, е въпрос на личен избор. Избор, който всички – ние, правим всеки ден. Картините, скулптурите, съкровищата и интерактивни занимания, представени на изложбата, показват с примери от историята, че всичко зависи от свободата на избора ни.“, споделя Ангел Тодоров.

Билети за “Историческо величие” могат да бъдат закупени на място или онлайн от www.epaygo.bg

Цените на билетите са:

  • за деца до 7 г. – входът е безплатен;
  • до 18 години – 5 лв.;
  • билет за възрастни – 10 лв.

Детайлна информация за всяко от събитията може да откриете тук: https://www.facebook.com/HistoricalArtBulgaria/

Сподели:

Още новини от деня